Reglement

1. Zomerdarts Horst is een Blind date koppel toernooi, wat inhoudt dat elke dinsdag willekeurig nieuwe koppels gevormd worden (Max. 40 deelnemers per avond).

2. De eerste en de laatste speelavond vinden altijd plaats bij De Lange Horst.

3. Voor 19:55 uur melden op de speellocatie en 2,- euro inschrijfgeld betalen. Het inschrijfgeld wordt met aftrek van gemaakte onkosten uitgekeerd als prijzengeld. Inschrijving dient persoonlijk te gebeuren en kan niet door een ander individu geregeld worden.

4. De organisatie hanteert de stelling: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt‘. Dit houdt in dat indien er op een speelavond een oneven aantal deelnemers zich ingeschreven hebben, dan wordt de laatst ingeschreven deelnemer uitgeschreven om op een even aantal deelnemers uit te komen. Deze persoon kan vervolgens niet meer deelnemen aan de betreffende speelavond.

5. Het speltype is 501 dubbel uit. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er gespeeld om best of 3 of best of 5 gewonnen legs. In de kwart- en halve finale wordt er gespeeld om best of 5 gewonnen legs. De finale wordt gespeeld om best of 7 legs.

6. Elke avond wordt er gespeeld in 4 poules, waaruit de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor de kwartfinales.

7. De winnaars van elke poule en de volgorde van toekenning worden bepaald aan de hand van de onderstaande criteria:

 • aantal gewonnen legs VOOR;
 • indien gelijke aantal legs VOOR, dan wordt er gekeken naar: aantal legs TEGEN;
 • indien gelijke aantal legs VOOR en TEGEN, dan het onderlinge resultaat;
 • indien bovenstaande punten tesamen geen winnaar(s) opleveren, dan wordt er gegooid op de BULLS-EYE;

8. De doelgroep is: alle inwoners en/of alle darters die lid zijn van een dartsvereniging uit de gemeente Horst aan de Maas ouder dan 16 jaar (ivm aansprakelijkheid, alcohol en verantwoordelijkheidsgevoel). De deelnemer hoeft geen lid van een vereniging te zijn.

10. Het verliezende koppel levert de schrijver voor de volgende partij op die baan.

11. De puntentelling gaat als volgt: 1 punt voor deelname, 2 punten voor de verliezers van de kwartfinales, 3 punten voor de derde en vierde plaats, 4 punten voor 2e plaats en 5 punten 1e plaats.

12. Op de laatste avond zullen de punten die toegekend worden aan de spelers vermenigvuldigd worden met 2. Het maximaal aantal te behalen punten op deze speelavond bedraagt derhalve 10.

13. Op de laatste speelavond wordt het prijzengeld uitgekeerd aan de aanwezige winnaars. Indien een winnaar niet aanwezig is, wordt de prijs doorgeschoven naar de volgende in de ranglijst. De verdeling van het prijzengeld is als volgt:

 • Nr 1 eindstand 35%
 • Nr 2 eindstand 25%
 • Nr 3 eindstand 15%
 • Nr 4 eindstand 10%
 • Nr 5 eindstand 5%
 • Meeste 180’ers 5%
 • Hoogste finish 5%

14. Indien de winnaars van het prijzengeld voor de meeste 180′ers en de hoogste finish niet aanwezig zijn, komt dit prijzengeld ten goede aan de Zomerdartsorganisatie, die het prijzengeld zullen gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zomerdarts activiteiten. Mochten er bij beide prijzen meerdere mensen gelijk zijn geeindigd, dan gaat een evt beker naar de persoon die deze prestatie het eerst heeft neergezet.

15. Iedere speelgelegenheid zorgt voor organisatie van haar speelavond. Daarmee wordt bedoelt dat de organisatie zorgt voor tenminste 4 dartsborden, het dirigeren van de koppels/schrijvers naar de borden en het verwerken van de uitslagen. Elke speelgelegenheid ontvangt een instructie met aandachtspunten, waarop te letten rondom de speelavond.

16. Probeer te winnen met respect voor jezelf, je koppelpartner en je tegenstanders. Laat je niet ontmoedigen door een nederlaag, en feliciteer je tegenstanders met het behaalde succes, ook als je zelf de verliezer bent. Kom naar de prijsuitreiking, ook als je zelf het podium niet hebt bereikt.

17. Bij inschrijving van het toernooi geeft men toestemming voor eventueel gebruik van Beeld- en Videomateriaal. Alhoewel wij uiterst voorzichtig zijn met het gebruik van dit materiaal. Foto’s/video’s die echt niet kunnen, of niet voldoen aan de AVG standaard worden niet gebruikt en niet bewaard.

18. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, neemt de organisatie of de toernooileiding ter plaatse een passende beslissing.

19. De organisatie of de toernooileiding heeft altijd gelijk, en is ten alle tijden bevoegd om het reglement aan te passen.

Comments are closed.